2016. már 16.

Az élre vágtatott a Mustang

írta: Autó Máté Kft.
Az élre vágtatott a Mustang

Sikeres lett a modell európai bevezetése

2015. első felében a Ford Mustang volt a világ legnépszerűbb sportkocsija; az európai is több mint 8000 darabot adtak el. A kívánságlistát a Race Red fényezésű, V8-as Fastback vezeti...

mustang_piros.jpgA tavalyi év volt az első, amikor a Mustang már világszerte több mint 100 piacon megvásárolható lett, illetve amikor már a jobbkormányos változat is megrendelhető volt. Az európai piac sikeres értékesítéséből pedig Magyarország is kivette részét, hiszen a modellből hazánkban 2015. augusztus végéig több mint 40 darabot adtak el.

“Az európai vásárlók, illetve a jobbkormányos piacok vásárlói világszerte már több mint fél évszázada várnak a Mustang-élményre, ezért nem meglepő, hogy hatalmas keresletet tapasztalunk ezekben a régiókban,” nyilatkozta Stephen Odell, a Ford globális marketingért, értékesítésért és szervizért felelős alelnöke. mustang_colors_v2.gif“A világ minden pontján élveztük a vásárlók támogatását, s ezzel sikerült kivívnunk a Mustang számára a világ legnépszerűbb sportkocsija címét.”

A kezdeti értékesítési adatok szerint Európában – mindkét karosszériaváltozat esetében – a Race Red és a Magnetic Grey fényezés a legnépszerűbb. Az európai Fastback-vásárlók leginkább a Race Red fényezést kedvelik (24 %), míg a Convertible változat vevőinek kedvence pedig a Magnetic Grey (32%). Az Európában eladott Mustangok háromnegyede (72%) Fastback kivitel, és az autók kétharmadát (64%) az ötliteres, 421 lóerős, V8-as motor hajtja.

mustang_belso.jpgAz európai vásárlók szinte egyenlő arányban választják a hatfokozatú manuális sebességváltót (51%) és a hatfokozatú automata sebességváltót (49%). Ugyanakkor az automata sebességváltó népszerűbb az ötliteres, 421 lóerős, V8-as motort választók körében (57%), míg a manuális sebességváltót nagyobb arányban rendelik meg a 317 lóerős, 2,3 literes EcoBoost motorral párosítva (65%).

 

A Mustang Magyarországon

„Az 50 éve várva várt Mustang hazai népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint, hogy a bevezetést követően alig egy hónap alatt 40 szerződést regisztráltak a Ford márkakereskedők.”- mondta el Szamosi Viktor a Ford magyarországi ügyvezető igazgatója. Az autót kétféle motor hajthatja: az egyik a Ford 5,0 literes V8-as blokkja 421 lóerővel és 530 Nm forgatónyomatékkal, a másik pedig az alacsonyabb fogyasztású 2,3 literes EcoBoost erőforrás 317 lóerős teljesítménnyel és 432 Nm forgatónyomatékkal.

mustang_motor.jpgAz új Ford Mustang Fastback és Convertible karosszériaváltozatokkal, hatfokozatú manuális és automata sebességváltókkal rendelhető, és az autó számos klasszikus formai elemet tartalmaz; jó példa erre a háromdimenziós, háromoszlopos kialakítású hátsó lámpatest, a jellegzetes, trapéz alakú első légbeömlő vagy a cápaharapást idéző hűtőmaszk-kialakítás. A 10 különféle fényezéssel megrendelhető autó alapfelszereltségének listáján olyan tételek szerepelnek, mint a 19 colos könnyűfém keréktárcsák, az automatikus Xenon fényszórók, a kétzónás klímaberendezés, a LED hátsó világítás vagy a hátsó diffúzor. Ugyancsak alapfelszereltség a 9 hangszórós audio rendszer és a 8 colos színes érintőképernyővel összekapcsolt, hangvezérlésű SYNC 2 fedélzeti csatlakozási rendszer is.

Magyarországon a Ford Mustang kizárólag az új FordStore kereskedésekben rendelhető meg...

mustang_eu_hu.jpg

 

Szólj hozzá

Ford Mustang Ford Máté Fastback