2019. dec 19.

Maximális biztonságot kínál az új Peugeot 2008  

írta: Autó Máté Kft.
Maximális biztonságot kínál az új Peugeot 2008   

Elődje kiváló teljesítményét megismételve az új generációs Peugeot 2008 városi szabadidőjármű is a létező legjobb, ötcsillagos eredményt érte el az Euro NCAP napokban zárult őszi vizsgálat-sorozatán.

euro_ncap_peugeot2008.jpgA Safety csomaggal felszerelt, második generációs Peugeot 2008 minden részterületen kiválóan teljesített, és ezzel kiérdemelte a maximálisan adható, ötcsillagos minősítést az Euro NCAP független járműbiztonsági szervezet átfogó vizsgálatán.
2180142-an5a9da49r.jpg

Az Euro NCAP 1996 óta vizsgálja sztenderdizált és igen szigorú feltételek szerint az Európában hivatalosan forgalomba kerülő új személygépkocsik utas- és gyalogosvédelmi teljesítményét. A szervezet kulcsszerepet játszott abban, hogy az európai jogalkotók kötelezővé tették számos fontos biztonsági rendszer, így a menetstabilizáló elektronika és a keréknyomás-felügyelet alkalmazását az új gyártású személyautókban. Az Euro NCAP évről évre szigorítja vizsgálatának feltételrendszerét, illetve szükség esetén új szempontokat vezet be, igazodva az autóipar folyamatos, egyre gyorsabb tempójú fejlesztéseihez. A jelenleg hatályos, minden eddiginél szigorúbb normák már az olyan, új technológiai rendszerek meglétét, illetve hatékony működését is vizsgálják, mint a gyalogos- és kerékpáros-felismerő automatikus vészfékrendszerek, vagy a járművet a sáv közepén tartó funkció.

2180145-1uo6jmucua.jpg

Ennek fényében különösen elismerésre méltó, hogy a városi szabadidőjárművek kategóriájába sorolt Peugeot 2008 kisautó létére teljesítette az igen magas elvárásokat. Nem véletlenül: a modellhez olyan fejlett biztonsági, illetve félautonóm (részlegesen a vezető beavatkozása nélküli közlekedésre alkalmas) funkciók rendelhetők, amely ma még magasabb kategóriákban sem magától értetődők. A sáv közepén tartó asszisztens vagy a járművet megállásig fékező, majd onnan automatikusan újra elinduló adaptív sebességtartó automata kényelmesebbé, pihentetőbbé és természetesen biztonságosabbá teszi az autót.

Ezeket a funkciókat ugyanúgy alapáron kínálja a Peugeot 2008, mint az útjába kerülő járművet vagy gyalogost felismerő, előttük automatikusan fékező rendszert. Ez utóbbi városi sebességnél hibátlanul tette a dolgát, maximális részpontszámot érdemelve ki, ugyanúgy, ahogy az opciós Safety csomag részeként kínált, kerékpárost felismerő rendszer is tökéletesen működött, megakadályozva az ütközést. Mivel ez a biztonsági csomag a modell minden kiviteléhez rendelhető, a Peugeot 2008 minden vásárlója élvezheti a típus Euro NCAP által tanúsított, legmagasabb szintű utasvédelmi színvonalát.

2180148-qgwwnpsrab.jpg

Nem a 2008 az első új generációs Peugeot modell, amely ötcsillagos eredménnyel zárta az Euro NCAP vizsgálatát. A Peugeot Traveller 2015-ben, a 3008 / 5008 modellpáros 2016-ban kapott maximális értékelést, míg a Peugeot 508 (2018, 5 csillag) 96 százalékos felnőtt utasvédelmi teljesítményével minden idők egyik legbiztonságosabb középkategóriás típusának számít.
2180154-dwt8hw4w55.jpg

Habár az Euro NCAP nyomatékosan hangsúlyozza, hogy a különböző években vizsgált autók biztonsági teljesítménye – éppen a folyamatosan szigorodó feltételrendszer miatt – nem összevethető egymással, mindenképpen említésre méltó, hogy annak idején a Peugeot 2008 első generációja is ötcsillagos eredményt ért el a tesztsorozaton.

A 2013-ban vizsgált modell kora egyik legbiztonságosabb városi kisautójának számított, különösen a gyermek utasvédelem terén mutatott kiemelkedő teljesítményt.

Az új generációs Peugeot 2008-as biztonsági tesztje az alábbi videóban részletesen is megtekinthető: https://youtu.be/JohUe-9MJo8

 

Illusztrációk: Peugeot, EURO NCAP

 

PEUGEOT sajtókapcsolat                    

www.peugeot-pressepro.com                     

                                                                                                              

 

PEUGEOT

A vezetés felemelő élményét középpontba helyező, örömteli vezetés, méltóságteljes formaterv, megalkuvás nélküli minőség – ez a márka kötelezettségvállalása az ügyfelekkel szemben, és ez alapozza meg azt az érzést is, amelyet a PEUGEOT járművek ébresztenek tulajdonosukban.

A PEUGEOT, amely a világ közel 160 országában több mint 10.000 értékesítési ponton keresztül forgalmazza termékeit, 2018-ban 1.740.000 járművet értékesített világszerte.

A PEUGEOT mindenütt az igényességet, az eleganciát és az érzelmet ötvözi. Arra törekszik, hogy modelljei magas pozicionálásának köszönhetően az általános termékpalettát kínáló gyártók között világelső legyen.

       

 

Szólj hozzá