2019. nov 18.

16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton - a rendezvény hivatalos szállítója voltunk, mint Peugeot Máté

írta: Autó Máté Kft.
16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton - a rendezvény hivatalos szállítója voltunk, mint Peugeot Máté

Futás a téli Balaton-parton a BSI egyik legbulisabb futóeseményén. Félmaraton vagy maraton egy vagy több részletben, egyéniben vagy párban, egy nap alatt vagy két napon át!

A BSI szervezői szerint a félmaratonon 6500 fő rekord résztvevő volt és pályacsúcsidő született.

74340699_3011231525572132_7497667611979677696_n.jpg

Az idei már a 16. olyan alkalom, amikor futók és futóbarátok Siófokon találkoznak azért, hogy egy egész hétvégét szenteljenek az aktuális futószezon lezárásának, másrészt feltegyék a pontot az i-re, és learassák a sportteljesítménybe fektetett éves munka gyümölcsét.

img_7621.jpg

A 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton a távokat illetően az egykorvolt áruház szellemiségét idézi: "minden szinten szinte minden", vagyis az esemény két napján szinte minden hobbifutó talál az edzettségi szintjének megfelelő vagy kedvére való távot. Ráadásul a klasszikus távok kombinált teljesítésével több eredménylistába is be lehet kerülni.

A Balaton maratonon a 42,2 kilométeres távot a kilométerek megosztásával egy vagy két nap alatt, de mindenképp több szakaszban lehet teljesíteni. A rövidebb távok kedvelői egy-egy szakaszon is rajthoz állhatnak, félmaratoni megmérettetésre pedig mindkét napon lehetőség van. A távok többségén másodmagával is rajthoz állhat az a futó, aki párban szeretne a nagy kihívásoknak nekifutni.

Napfényes vasárnap a K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratonon

Vasárnap is megtöltötték Siófok utcáit élettel és futással a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton résztvevői. A BSI szezonzáró eseményének futói a hétvége második napján egy balatoni félmaratonnal búcsúztatták az idei futószezont.

A vasárnapi futam mezőnye többféle motivációval vágott neki a 21,1 kilométers távnak. 1122 futó magáért a félmaratoni táv teljesítéséért érkezett az eseményre, 230-an párban vállalkoztak ugyanarra, 866-an pedig egy tegnap megkezdett szakaszos maraton teljesítését fejezték be a mai futammal. A 42,2 kilométer 2 nap alatt történő abszolválására mindjárt kétféle kombináció is kínálkozott: a futók teljesíthették a távot két félmaratonnal vagy úgy, hogy a szombati harmad- és hatodmaratont vasárnap megtoldják egy "felessel".

A vasárnapi rajt több meglepetést is tartogatott. A rajtceremónia részeként Bódis Tamás ultrafutó, Spartathlon-győztes elismerése jeléül egy kupát adott át Bogár Jánosnak, akitől idén elhódította a 24 órás futás általa felállított és több mint 25 éven át tartott magyar országos csúcsát. A meglepetések ezzel még nem értek véget. A célegyenesben rajtra váró több mint 2200 futó együtt köszöntette a magyar szabadidősport ikonikus alakját, Monspart Saroltát 75. születésnapján.img_7615.jpg

Szólj hozzá