2019. okt 17.

Ford Kuga - Innovatív műszaki megoldások, kifinomult kidolgozottság.

írta: Autó Máté Kft.
Ford Kuga - Innovatív műszaki megoldások, kifinomult kidolgozottság.

Vezetési élmény

Az Adaptív sebességtartó automatikával a vezető kiválaszthatja a kívánt sebességet, és a rendszer segít megtartani azt. Amennyiben a beépített radar egy, a jármű előtt haladó gépkocsit érzékel, a jármű lassításával tartja az előre beállított távolságot. Amint szabad az út, a rendszer ismét a vezető által kiválasztott sebességre gyorsít.

ford-kuga-2017-1280-0e.jpg

Kényelem és praktikum

Ha teli kezekkel érkezik az autóhoz, semmi gond: a KeyFree Kulcsnélküli nyitó- és indítórendszernek elég, ha elhúzza a lábát a hátsó lökhárító alatt, és a csomagtérajtó automatikusan kinyílik vagy bezáródik.

Teljesítmény és hatékonyság

A rendszer képes automatikusan leállítani a közlekedési lámpánál vagy dugóban várakozó, üresbe tett jármű motorját. Természetesen az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer, továbbra is működnek. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul. Az Auto Start-Stop különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

ford-kuga-2017-1280-2f.jpg

Biztonság és védelem

Az innovatív Active City Stop alacsony sebességen működő ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy elkerülje az ütközést lassan haladó forgalomban, illetve maximum 50 km/h sebességgel történő haladás esetén. Ezt, a jármű előtt haladó gépkocsitól mért távolság folyamatos figyelésével éri el. Ha a rendszer az elöl haladó jármű sebességének váratlan csökkenését észleli, automatikusan működteti a fékeket.

ford-kuga-2017-1280-67.jpg

ford-kuga-2017-1280-6b.jpg

További részletekért kattints a linkre>

Szólj hozzá