2017. sze 21.

Ford Máté Karrierprogram

írta: Autó Máté Kft.
Ford Máté Karrierprogram

FORD Máté KARRIERPROGRAM A DUNAFERR ISKOLÁBAN!

 

Beköltözött a Ford a Dunaferr iskolába. Ha nem is véglegesen, de egészen bizonyosan hosszabb távon gondolkodik a Ford is és a Dunaferr iskola is, amiből az autószerelő diákok csak profitálni tudnak. A DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláinak autószerelő tanulói vezetéstechnikai gyakorlaton vehettek részt a Ford Karrierprogram keretein belül.

A Ford Magyarország az Autó Máté Kft-vel karöltve indította a karrierprogramot. A bemutatkozó órán egy prezentáció keretén belül kitértek arra, hogy mit nyújt az iskolának és diákoknak a Ford Karrierprogram, milyen új technológiák léteznek egy Ford autóban és milyen lehetőségei vannak egy autószerelő/technikus diáknak. Szó esett a dízel technológiákról, a vezetéstámogató rendszerekről, autonóm járművekről. Mechanikus és elektronikus rendszereket bemutatva, komplett járművek is rendelkezésre álltak az aktuális technológia megismeréséhez.

Máté Márton ötletéből és hathatós támogatásából kifolyólag jött létre az együttműködés az iskola és a képviselet között. Ez az együttműködés szakmai alapokon nyugszik, mondta el Zemankó Zoltán, a Dunaferr iskola igazgatója. A következő időszakban mind módszertani, mind tudásbeli, mind eszközbeli támogatást nyújt a cég az iskola számára. A diákok részt vehetnek bemutató órákon, üzem- és szervizlátogatásokon. A képviselet szakemberei tartanak tanórákat, illetve továbbképzéseket a Dunaferr oktatói számára. Sosem a levegőbe beszélünk, amikor azt mondjuk, hogy piacképes tudást adunk tanulóink kezébe. Ennek egyik fontos mérföldköve a mai napon útjára induló Ford karrierprogram. A program hosszútávú együttműködést jelent és több komponensből áll. Tanulóink a mai napon egy tartalmas szakmai előadáson vehettek részt, melyet a Ford magyarországi regionális vezetői és a dunaújvárosi Autó Máté szerviz tulajdonosai, szakemberei tartottak.

 Itt található egy összefoglaló videó a rendezvényről:

https://dplusztv.hu/2017/09/15/2017-09-15-hir/

 

Szólj hozzá