2016. okt 11.

A parkolótól is kerekeken juttat célba a Peugeot

írta: Autó Máté Kft.
A parkolótól is kerekeken  juttat célba a Peugeot

Összefogásból született meg az e-KICK roller

ekick_studio_photos_comm_001v.jpgA PEUGEOT és a MICRO összefogásából megszületett az elektromos rásegítéssel működő e-Kick roller, amely a városi mobilitás új igényeinek hivatott megfelelni. Az e-Kick a kombinált közlekedés eddig ismeretlen élményét kínálja, hiszen a rollernek köszönhetően teljes szabadságot élvezve, két keréken tehetjük meg az utolsó kilométereket az úti célunkig.

Az új PEUGEOT 3008 szabadidőautó bevezetésével egy időben hullt le a lepel az e-Kick rollerről, melynek a forgalmazását 2016 utolsó negyedévében kezdi meg a PEUGEOT és a MICRO. Az együttműködés célja az volt, hogy egy aktívan és könnyen használható közlekedési eszközt hozzanak létre. A roller legfőbb erénye, hogy az adott külső körülményektől és a felhasználó óhajától függően a városi helyváltoztatás rugalmas alternatívájaként számolhatunk vele.

ekick_studio_photos_comm_012v.jpgAz e-Kick méretei kompaktak, súlya mindössze 8,5 kg, legfontosabb újításai a következők:

- a MICRO által kifejlesztett «Motion Control » elektromos segédberendezés. A vázba integrált lítium-ion akkumulátor és a hátsó kerékagyba beépített elektromotor a felhasználó igényei szerint adagolja a rásegítést, és 12 kilométeres hatótávot tesz lehetővé. Akár 25 km/h sebességgel is közlekedhetünk a rollerrel, lassítását a fokozott biztonság érdekében a hagyományos féken kívül az akkumulátor regenerálására szolgáló motorfék is segíti.

ekick_studio_photos_comm_013v.jpg- a Peugeot Design Lab tervezői által kifejlesztett egyedi kormánykar, amely az esztétikus megjelenést nagyfokú praktikussággal ötvözi. A kormánykart egy mozdulattal egybehajtva könnyedén összecsukhatjuk a rollert, amit cipelnünk sem kell, hiszen egy keréken guríthatjuk.

A rollert az új PEUGEOT 3008 SUV csomagtartójában kialakított dokkolóban tárolhatjuk, biztosítva egyúttal az akkumulátor újratöltését, mihelyt az autó elindul. A rollert az autóból kivéve is feltölthetjük körülbelül egy óra alatt a hagyományos háztartási konnektorhoz csatlakoztatva.

Szólj hozzá

roller Peugeot Micro e-klick