2016. már 03.

Szelídített ragadozó a közutakon

írta: Autó Máté Kft.
Szelídített ragadozó a közutakon

Nem csak a Dakaron remekel a Peugeot 2008

peugeot_2008_1802styp001v.jpgA kompakt szabadidő-autók piacának talán egyik legizgalmasabb szereplője a Peugeot 2008 jelzésű modellje, melynek megújított változata idén a Genfi Autószalonon is nagy sikerrel mutatkozott be.

A PEUGEOT 2008 modellcsalád 2013-ban szállt be a kompakt szabadidő autók versenyébe. A modellnek már a kezdeti fogadtatása is jól sikerült. A vásárlók visszajelzései szerint mind a külső megjelenés, mind a dinamikus vezetési élmény kategóriájának élvonalába emeli a típust. peugeot_2008_1802styp008v.jpgEzt a sikert az eladási számok is tükrözik, hiszen az eladási darabszám rendületlenül növekszik, így összesen 515.000 készült belőle világszerte. Ennek köszönhetően megjelenése óta dobogós helyen áll az európai piacon.

Az érdeklődést tovább fokozta, hogy a modell "vadított" változata idén megnyerte a Dél-Amerikában rendezett Dakar Rallye-t, ami egyben a megbízhatóság legkeményebb tesztje is. Természetesen, az utcai változat ettől még hamisítatlan szabadidő-autó, ami ráadásul számos olyan szolgáltatással rendelkezik, ami fokozza a vezetés élményét.

peugeot_2008_1802styp010v.jpgPéldául a középkonzolon elhelyezett Grip Control kapcsolóval az adott útfelület tapadásához választható meg az ideális üzemmód. Ez a szabadalmaztatott rendszer a jelentős, 16 cm-es hasmagassággal, valamint a Mud & Snow típusú, Goodyear Vector gumiabroncsokkal együtt fejti ki hatását, így az év minden szakában maximális sokoldalúságot biztosít. Választható többek között standard, havas út, vagy éppen homokos talaj üzemmód. Az automatika pedig mindig azon dolgozik, hogy a jármű a legbiztonságosabban haladjon előre.

Ha szeretne közelebbről is megismerkedni a Peugeot 2008-al, akkor keresse a Peugeot Máté értékesítőit! Szerezzen közvetlen élményt a jövő autójáról!

20083008.jpg

 

Szólj hozzá

2008 máté crossover szabadidő-autó Peugeot Grip Control